Spis-dig-til-sundere-haar

Sundere hår med sund kost

I dette indlæg har vi samlet de bedste råd til at spise sig til et sundt, tykt og mere fyldigt hår.

Kan man spise sig til sundere og fyldigere hår?

De fleste ved, at det er vigtigt at spise sundt. Faktisk har alt, hvad vi spiser en eller anden form for påvirkning på vores kroppe.

Grøntsager er utrolig sundt, men grøntsager er et vidt begreb. Der findes hundredevis af forskellige grøntsager, og du er ikke tvangsindlagt til at spise spinat hver eneste dag, hvis du vil blive stor og stærk. Det gælder kun Skipper Skræk. Det handler i stedet om at spise sundt og varieret.

Vi oplever mange, som udtrykker at de ønsker sig sundere, tykkere og fyldigere hår. Det forstår vi godt og der er råd for, hvad man kan gøre, hvis man har dette ønske. Én af de vigtigste faktorer for sundt hår er din kost.

Kosten spiller en stor rolle i forbindelse med generel sundhed og dit hår er et af de steder på kroppen, hvor ubalancen ofte kan ses først.

Hvordan spiser jeg mig til sundere og fyldigere hår?

Det er videnskabeligt bevist at man kan spise sig til et sundere hår. Det kan tage tid, men heldigvis behøver du ikke være Michelin-kok for at at lave mad, som gør at du kan spise dig til sundere hår. 

Dine hår vokser i gennemsnit omkring 2 cm. om månenden. Derfor kan det sagtens tage op til 6 måneder eller mere for at spise sig til sundere hår, alt afhængig af hvor hurtigt dit hår vokser. Du skal altså ikke forvente en straks effekt, som hvis du f.eks. benytter vores økologiske hårfibre. Her får du effekt på 30 sekunder.

Dine hårsække er dem, som sørger for, at der bliver produceret hår. Vi mennesker er født med omkring 100.000 hårsække, hvilket er de hårsække, som vi vil få. Derfor er det vigtigt, at passe på dem, som vi kan bibeholde dem.

Er det svært at spise sig til sundere hår?

For nogle mennesker kan en mindre omlægning af kosten være svært. Og det kan være svært at navigere rundt i de mange råd, som findes på internettet og fra forskellige eksperter. Derfor har vi hos Great Hair samlet en række kostråd, som forhåbentlig kan hjælpe i din rejse til sundere, tykkere og fyldigere hår.

Vores hår og hovedbund har brug for en lang række vitaminer for at blive sundere og fyldigere. Det kan være en jungle at finde rundt i, hvilke håret egentlig har brug for, så det vil vi også forsøge at vejlede dig i længere nede i denne artikel. 

5 kostråd til fyldigere hår

Spis fisk – Gerne 2 gange ugentligt

Fødevarestyrelsen anbefaler 350 g fisk om ugen. Fisk indeholder nemlig Omega-3 fedtsyrer, som er ekstremt vigtigt for dit hår. Omega-3 fedtsyrer hjælper hovedbunden med at holde sig sund og fugtig samt tilføjer håret glans.

Du finder Omega-3 fedtsyrer i: makrel, ål, laks, hellefisk, stenbidder, sild, regnbueørred og sardiner. Særligt vildtlaks anbefales på grund af det høje proteinindhold.

Spis kød

Vi kommer ikke udenom at meget kød indeholder gode ting. Menneskets krop skal have protein og jern for at fungere og det finder du blandt andet i kød. Det er særligt godt at spise lever, da indholdet af jern er meget højt. Du kan også finde jern og proteiner i mere magert kød, som kylling og oksekød.

Er du vegetar? Så kan du få protein og jern fra bønner, linser, spinat og lignende.

Spis nødder

Nødder er ikke bare en perfekt eftermiddagssnack når den lille sult melder sig. De er faktisk også gode for dit hår. De indeholder nemlig Zink, som er livsnødvendig for vores hele vores krop. Zink findes i alle kroppen celler og i alle kropsvæsker. Hele kroppen indeholder cirka 2 gram zink og er involveret i dannelse og omsætning af kulhydrater, protein, fedtstoffer og a-vitamin i kroppen. Hvis kroppen oplevere zinkmangel, så kan det nedsætte vækst, give nedsat appetit og forårsage hårtab. Derfor er det altså en rigtig god idé at indtage zink for at give dig selv sundere hår.

Bønner og linser

Bønner og linser har et højt indhold af protein, zink, biotin og jern som alle styrker håret.
Er du vegetar eller veganer? Så er det særligt vigtigt at spise bønner og linser, da man som vegetar og veganer ofte er i farezonen for at mangle de vigtige vitaminer og mineraler, som bønner og linser indeholder.

Pro tip! Der findes masser af lækre opskrifter med bønner og linser. Bare søg på Google.

Spis grønne grøntsager

I de grønne grøntsager finder du A- og B vitamin. Disse hjælper til at holde dit hår fugtigt.

Men hvad er grønne grøntsager? Det er grøntsager som grønkål, spinat og broccoli, der alle er med til at styrke dit hår samt holde det skinnende.

Pro tip! Husk at drikke vand. Vand er essensen af liv. Det gælder ikke mindst for dit hår. Vand hjælper nemlig med at tilføre håret fugt og holder kroppen i balance.

Der findes mange flere kostråd og eksperterne lærer hele tiden noget nyt. Det kan være svært at omlægge sine kostvaner, så vi foreslår, at du starter i det små og bygger på. Vi håber at ovenstående råd kan være en hjælp til at få sundere hår. 

Brug hårfibre og opleve øjeblikkelig effekt!

Vidste du, at hårfibre også kan hjælpe dig, som ønsker et tykkere og fyldigere hår? 

Vores hårfibre giver dig på kun 30 sekunder et tykkere og fyldigere hår. 

Det er helt ufarligt at bruge vores Great Hair hårfibre. Hårfibrene er 100% økologiske og et certificeret produkt, som er helt uden kemikalier og parfume.

Læs mere om hvordan hårfibre virker.

Du kan se i videoen nedenfor hvordan hårfibrene virker!

Del bloginlæg med andre

Comments are closed.