8 myter - Derfor får du grå hår!

8 myter - Derfor får du grå hår!

Mange af os har prøvet det før. Vi kigger os i spejlet og pludselig opdager vi et lille gråt hår mellem alt det andet hår.  Vigtigt at fortælle er, at det er ganske naturligt at få gråt hår, og det får de fleste. Faktisk er dit hårs oprindelige farve hvid, da de fleste menneske er fød med pigmentet “Melanin”. Melanin produceres i kroppen før fødslen og det er det pigment, som senere kommet til at bestemme hår-, hud- og øjenfarve.

Men hvorfor bliver vores hår så gråt? Det har jo netop fået tildelt en farve. Det som sker er, at kroppen kun kan indeholde en begrænset mængde Melanin, og når lageret er tomt, så begynder vi at få gråt hår.

Der findes mange myter om de små grå hår, men ikke alle er sande. Nedenfor vil vi forsøge at afmystificere disse myter. 

Myte 1: Etnicitet spiller en rolle

Det er helt korrekt. Etnicitet spiller en rolle. Europæere og mennesker med nordisk oprindelse bliver hurtigere gråhårede end for eksempel asiatere og afroamerikanere.

Myte 2: Grå hår er finere end pigmenteret hår

Det er også korrekt. Grå hår er ofte finere end pigmenteret går. Selvom grå hår kan synes tykkere, så er det i virkeligheden fordi de grå hår ikke modtager lige så meget fugt, som andet hår.

Myte 3: Stress giver grå hår

Både ja og nej. Du kender måske følelsen af til tider at have travlt i hverdagen. I de tider, så plusser stressen ofte op og kører rundt i kroppen. På vejen ud af døren retter du  din frisure til og pludselig opdager du et gråt hår, som har sneget sig frem. Men hvorfor egentlig? Er det fordi du har for travlt og stressen har effekt på dette? Der er længe blevet spekuleret i, hvorvidt stress kan forårsage grå hår eller ej.

Eksperterne har mange holdninger og de er stadig ikke helt enige om, hvad der skyldes, at vi får gråt hår.

Flere eksperter mener, at stress kan spille en rolle, men du får altså ikke gråt hår henover en nat. De grå hår starter indefra og stress får ikke hårene til at skifte farve i løbet af få timer. Dog kan stress være med til at fremme processen og udvikle grå hår. Nogle mener, at stressramte kan risikere at få grå hår 5-10 år tidligere end normalt. 

Myte 4: Rygning og grå hår

Flere undersøgelser viser, at rygning kan have indflydelse på, at man tidligere får grå hår end folk som ikke ryger. 

Præcis som resten er kroppen, bliver dit hår også påvirket, hvis du er ryger. Ønsker du at hjælpe dit hår på vej, så kan det anbefales, at du indtager B12 vitamin.

Myte 5: Hvorfor får unge gråt hår? 

Det er individuelt fra menneske til menneske, hvornår ens hår bliver gråt. Forskerne er dog enige om, at får man grå hår “før tid”, så er det genetisk bestemt. Så finder du grå hår i en tidlig alder, så kan du med fordel spørge dine forældre, hvordan deres hårvækst var, da de var på din alder. Der ses ofte et mønster i dette. 

Myte 6: Kan man stoppe de grå hår?

Nej, det er ikke muligt at stoppe produktionen af de grå hår, men du kan forsinke processen.

Der findes mange såkaldte mirakelkure rundt omkring, men ingen af dem, kan altså genoplive pigmentet i dit hår. Det anbefales altid, at du holder både hår og krop sundt ved at spise sundt og varieret, da det også kan have effekt på dit hår. Det handler om at give dit hår de bedste vilkår.

Myte 7: Må jeg fjernet ét gråt hår?

Hvis du er begyndt at få grå hår, og du synes at de skal fjernes, så kan du ganske trygt hive dem ud.

Du må gerne hive grå hår ud. Det berører ikke de omkringliggende hårsække, så du mister altså ikke hår ved at fjerne de grå hår, og samtidig får du heller ikke mere hår ved at gøre det. Faktisk vil håret med tiden vokse ud igen.

Husk dog, at vores hårsække har en bestemt levetid, og hvis håret rives ud gentagne gange, så vil hårsækkene til sidst stoppe med at producere hår.

Myte 8: Hvad kan man gøre ved grå hår?

Der er endnu ikke opfundet en mirakel-kur, som gør, at du kan stoppe og fjerne grå hår, men der er gode råd til, hvordan du kan give de grå hår kamp til stregen og fortsat have hår med en farve.

1. Farv dit hår: Er du ikke helt klar til at have gråt hår, så kan du farve dit hår. Vi anbefaler altid, at du vælger en hårfarve, som er naturligt og godkendt til de grønne frisører.

2. Vær glad for dit går hår: En grå eller hvid hårpragt kan være utrolig smuk i et velplejet hår. Faktisk viser undersøgelser, at kvinder synes at mænd med gråligt hår virker mere maskuline og voksne. Vær glad for dit hår!

3. Beskyt dit hår: Har du endnu ikke fået gråt hår? Så gør alt, hvad du kan for at undgå det. Det kan være ved at spise sundt, varieret mv.

Vidste du, at Great Hair hårfibre kan hjælpe med at skjule gråt hår? Ved at bruge vores hårfibre i dit naturlige hår, så kan det skjule de grå hår. Hårfibrene vil dække de grå hår og samtidig give dig op til 4 gange mere fylde. 

Læs næste

Guide - Få fyldigere og tykkere hår!

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.