40.png

Hårtab – Derfor taber du håret

I dette indlæg ser vi nærmere på hvad der forårsager hår og hvordan hårfibre kan hjælpe med at dække hårtabet

Årsager til hårtab – Hårfibre kan hjælpe!

Der kan være rigtig mange årsager til, at man oplever enten midlertidigt eller permanent hårtab.

Vi mennesker bliver født med omkring 100.000 hårsække, og det er altså de hårsække, som vi vil få i vores liv. Disse hårsække producerer vores hår i tre faser. Og når hårsækkene når til fase tre, så begynder de at give slip på hårstrået, og så taber vi håret.

Den mest almindelige årsag til hårtab er Androgen Alopeci. Androgen Alopeci ses ofte hos mænd og kan starte allerede fra 20 års alderen. Det er ofte karakteriseret ved begyndende måne og høje tindinger. Kvinder kan dog også blive ramt, men risikoen er langt lavere end hos mænd. Kvinder med Androgen Alopeci vil ofte opleve, at blive mere tyndhåret, imens deres hårgrænse bevares.

Vores kost spiller også en vigtig rolle. Vores kroppe har nemlig brug for de rette mængder af proteiner, vitaminer og mineraler for at fungere. Det kan du læse mere om i vores indlæg, som fortæller, hvordan du får sundere hår med sundt kost.

Når kroppen reagerer skal man altid være opmærksom. Hårtab kan nemlig også skyldes sygdomme eller andre uregelmæssigheder som bør undersøges af en læge. Nedenstående punkter kan du altså ikke bruge til, at definere en diagnose for dig selv, men blot bruge det til inspiration til, hvad der kan være årsag til hårtab.

Stress som årsag til hårtab

Stress kommer i mange former og er en psykisk tilstand, som kan påvirke krop og sind på mange måder. Stress kan som noget af det første påvirke tykkelsen af ens hår. I tilfælde, hvor hårtab er en følge af stress, så ser man ofte, at hårtabet sker omkring 3 måneder efter de første stress symptomer. Hårsækkene dør umiddelbart ikke og håret kommer oftest igen, når forholdene er bragt i orden og man oplever mindre stress. Vi anbefaler altid, at du kontakter din læge i tilfælde af stresssymptomer.

Kemoterapi som årsag til hårtab

Kemoterapi påvirker cellerne i hårrødderne. Det er dog ikke alle former for kemoterapi som giver hårtab. Det er individuelt og afhænger blandt andet af dosen og typen. Efter endt behandling med kemoterapi, så kommer håret ofte retur, men det kan være i en anden form, struktur og farve, dog ses det ofte, at det er ligesom det man havde før.

Strålebehandling som årsag til hårtab

Strålebehandling er desværre meget hård mod kroppen. Du vil med stor sandsynlighed ikke få håret tilbage på det område, hvor du har modtaget strålebehandling.

Ubalance i immunforsvaret

Pletskaldethed er en af følgerne af ubalance i immunforsvaret. Pletskaldethed er for de fleste ikke permanent og det går for 90% over af sig selv i løbet af 1-2 år. Du kan opleve mindre skaldede pletter i hovedbunden som kan flytte sig rundt over tid.

Infektioner giver hårtab

Bakterier og svampeangreb kan også forårsage hårtab. Oplever du kløe eller lignende i din hovedbund, så er det altid en god idé, at kontakte din læge og få kigget nærmere på det. 

Efter graviditet

En kvindes krop arbejder hårdt under en graviditet og hormonerne drøner afsted. Det høje niveau af østrogen under graviditet har måske givet et smukt og fyldigt hår. Niveauet er østrogen falder, så snart barnet er født, og det kan hårsækkene mærke. Her kan det nemlig ske, at man taber alt det hår, som ikke er tabt under graviditeten. Du kan holde dit hår sundere ved blandt andet at spise sundt og varieret. Se vores gode råd til at få sundere hår.

Der findes altså mange årsager til hårtab, pletskaldethed eller generelle uregelmæssigheder ved ens hårvækst. Oplever du nogle af disse tilfælde, så anbefaler vi, at du kontakter din læge.

Hårfibre mod hårtab

Hos Great Hair er vi stolte og glade for, at vi hver dag hjælper folk til at dække hårtab, få fyldigere hår, dække pletskaldethed eller noget fjerde. Vi ved, at det er en hård periode, når man mister håret, og netop derfor er vi topmotiveret til at levere gode produkter mod hårtab. 

Med hårfibre fra Great Hair har du mulighed for at give dit hår op til 4 gange mere fylde på kun 30 sekunder. Vores hårfibre klæber sig til dit eget naturlige hår og er altså helt fantastisk til at give mere fylde, dække en begyndende måne eller lignende.

Alle vores hårfibre er 100% økologiske, uden kemikalier og parfume. Du kan derfor ganske sikkert bruge vores hårfibre. 

Er du i tvivl om hårfibre er noget for dig? Så kontakt os på chatten eller mail på rbl@greathair.dk, så vil vi vejlede dig bedst muligt. Medsend gerne billede så vi kan vurdere derudfra.

Del bloginlæg med andre

Comments are closed.